CEL-class13

Corporate Business Innovation - 13 omgang!

Friday 01 Sep 17

Contact

Jakob Holst
Executive Director
DTU Business
+45 45 25 61 19

Den stod på Corporate Business Innovation da vi mandag den 21. August skød det 13. CEL program i gang med 5 teams fra bl.a. Haldor Topsøe, Mærsk Drilling, Mærsk Oil og Terma. 

Den stod på Corporate Business Innovation da vi mandag den 21. august skød det 13. CEL program i gang med 5 teams fra bl.a. Haldor Topsøe, Mærsk Drilling, Mærsk Oil og Terma. Virksomhederne har endnu engang sendt motiverede medarbejdere afsted med et projekt i hånden, som de skal arbejde- og videreudvikle på i de næste 7 måneder. Her er der ikke tale om quick fix, men om 7 måneders intens accelerering af deres projekt/forretnings ide, der bliver testet, formidlet, testet igen, omformet og bearbejdet. DNA´et for programmet er DIA modellen, og modulerne strækker sig over Discovery, Incubation og Acceleration. De 7 hæsblæsende måneder afsluttes, som altid, med en Business Milestone Plan præsentation foran topledelsen, teamets sponsorer og kolleger. 

The Wall of Fame

Sidste år var det Tetra Pak, der løb afsted med Best Business Milestone Plan Award 2017 og Maersk Drilling løb afsted med Most Progress Award 2017. Begge har fået en ærefuld plads på The Wall of Fame, hvor mange danske store virksomheder dekorerer væggen allerede – nu i selskab med en stor svensk virksomhed. Det bliver spændende at se, hvem der løber med priserne i 2018!

 

Peer learning i fokus

I mange innovationslabs bliver ideer, produkter og projekter testet i et forholdsvist lukket miljø – Men på CEL programmet er det en stor fordel, at dele sit projekt med andre CEL deltagere fra andre brancher. En CEL deltager udtaler ”Man får nogle uvurderlige refleksioner og andre spørgsmål fra de andre teams, end vi selv ville have stillet…Men noget jeg virkelig vil fremhæve er de værktøjer, viden og tilgange jeg tager med mig. Det ved jeg er guld værd for mange virksomheder.”

I følge DTU Business direktør og programchef, Jakob Holst, er der nogle klare erfaringer at drage, når man kigger på, hvorfor CEL™ programmet er så populært:

”CEL ™ programmet har aldrig været mere relevant. Dette kan bl.a. skyldes det enorme pres store danske virksomheder oplever på deres kerneforretning. Det handler om at skabe morgendagens forretning og uddanne corporate entrepreneurs, som kan gøre det igen og igen. Det er imponerende at se den udvikling der sker med forretningsidéerne og deltagerne gennem forløbet”. Vi har fulgt en række af projekterne og deltagerne over tid og kan se, at der er et markant og vedvarende kompetenceløft for deltagerene, og at de fortsætter med forretningsudvikling i virksomhederne"

Tidshorisonten for skabelse af synlige økonomiske resultater er længere end virksomhedernes normale tålmodighed. Der kræves minimum 3-5 år. Derfor er der stort behov for uddannelse og mere viden når virksomheder skal tænke innovativt og satse på nye forretninger. Det er måske dét, der i sidste ende gør, at virksomheden stadig er sund om 10 år.

Erhvervsstyrelsen peger på, at der ikke er skabt en virksomhed med mere end 1000 ansatte i Danmark i de seneste 20 år. Iværksættere og tekniske universiteter beretter om nye forretningsmodeller og avancerede teknologier, der har potentiale til at erstatte mange job og vende op og ned på eksisterende brancher. Boston Consulting Group forudser, at danske virksomheder bliver løbet fuldstændigt over ende af hurtigt voksende giganter fra Kina og Indien. Derfor hungrer de store etablerede virksomheder efter nye forretningsmodeller og nye kompetencer hos medarbejderne. 

CEL™ programmet starter igen til august, hvor man er klar til at køre det for 14. gang. 


Læs mere om CEL™ programmet her
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fakta:
På DTU Business bliver ledelser og medarbejdere gjort skarpe på Corporate Entrepreneurship:

CEL™ - Corporate Entrepreneurial Leadership: Internationalt accelerationsforløb for projektteams i større virksomheder der arbejder med at skabe markant ny forretning. 68 virksomheds teams har gennemført CEL™ og skabt en række markante forretningsområder.

Corporate Business Innovation - Certificate in Entrepreneurial Leadership, CEL™ program

Certificate in Entrepreneurial Leadership™

Be succesful in business innovation and product development and prepare your company for the future. CEL™ is a proven 7-month executive program where managers learn how to turn opportunities into profitable businesses. Kontakt os for at høre nærmere om CEL™ programmet.

News and filters

Get updated on news that match your filter.
http://www.business.dtu.dk/english/News/Nyhed?id=e5269dd7-1364-4d46-83d7-5ff4726b097f
19 JULY 2018