MMT Leder

”Vil du være leader eller follower?”

Monday 29 May 17
|
by Pernille Garde Abildgaard

OM DTU’S EXECUTIVE MBA

  • DTU’s Executive MBA, også kaldet Master in Management of Technology, er Nordens førende Executive MBA inden for innovation, værdiskabelse og personlig ledelse.
  • Programmet tager 21 måneder. Undervisningen foregår på DTU Business i Lyngby hver anden fredag og lørdag.
  • Forløbet inkluderer to internationale studieture, bl.a. et intensivt studieophold på UC Berkeley i Californien.
  • Ny rangliste viser, at DTU er blandt de mest innovative universiteter i verden.
  • Uddannelsen er akkrediteret af AMBA. Akkrediteringen understreger programmets høje kvalitet og de fordele, det giver deltagerne og deres virksomheder.
  • Adgangskrav: Min. tre års erhvervserfaring, bachelor el. tilsvarende.
  • Pris: 350.000 kr. betalt over fire semestre.
  • Resultater: 90 pct. af alle deltagere bliver forfremmet på deres arbejdsplads efter endt uddannelse.
  • Læs mere på www.business.dtu.dk/mmt
IT-chef Sture Freudenreich går på DTU’s Executive MBA, og tilegner sig netop nu viden, der er uundværlig for den udvikling, som hans virksomhed og - branche i øvrigt - er ved at gennemgå.

”Det er et valg om du vil være leader eller follower – og her skal jeg bidrage med den viden, som jeg tilegner mig på DTU’s Executive MBA”, siger Sture Freudenreich, der har været ansat som IT-chef i NORDEN A/S siden 1999. NORDEN var på det tidspunkt en mindre virksomhed med omkring 30 medarbejdere. I dag er der godt og vel 400 brugere på virksomhedens IT systemer - alle fordelt globalt for at afdække alle tidszoner og komme tættere påvirksomhedens kunder.

”I det større perspektiv skal vi være indstillet på udfordrende tider for shippingbranchen. Vi har allerede oplevet andre industrier blive disrupted af spillere, som vi ikke havde forventet ville få så store markedsandele på så kort tid. NORDEN har opbygget sit værdisæt og brand over de seneste 146 år - og vi har i sinde at servicere vores kunder i mindst 146 år mere. Vi må erkende, at de seneste års teknologiske udviklinger gør, at mange brancher må genopfinde sig selv for at overleve. At sidde tilbagelænet og vente på bedre tider, er ikke nogen option”, fastslår Sture Freudenreich og fortsætter:

”Shippingbranchen har ry for, at teknologiske initiativer tager lidt længere tid at få forankret end i andre brancher. Det er kun til dels rigtigt. Ser man på vores skibsmanagement har der været en del initiativer både på brug af droner og Internet Of Things i forhold til inspektioner. Ser man på den kommercielle del, så er der gode muligheder for at udnytte de nye teknologier. For tiden ”dypper vi tæerne” i Artificial Intelligence for at se, om vi kan effektivisere vores processer og spare tid på at processere de efterhånden store mængder af data, som vi har til rådighed”, siger Sture Freudenreich, der er meget begejstret for den viden, som DTU’s Executive MBA kan hjælpe ham med.

”Ved hjælp af MBA studiet på DTU Business, får jeg, ud over de traditionelle fag som strategi, marketing, og forandringsledelse netop adgang til en fantastisk læring i det at fremdyrke og processere innovative ideer. At få stillet problemstillinger helt skarpe og få sig analyseret frem til en løsning der ender i en struktureret businesscase inkl. finansiering”, siger Sture Freudenreich, der har godt et år tilbage på MBA’en.

”Jeg er ikke i tvivl om, at jeg i sommeren 2018 - når MBA uddannelsen er overstået - vil have et rigtig godt afsæt for at komme endnu tættere på virksomheden og hjælpe med teknologiske tiltag, der kan definere NORDENs fremtid. Heldigvis har jeg rigtig mange dygtige kollegaer i NORDEN, som er sprængfyldte med gode ideer, og dem vil jeg gerne være med til at få frem og kunne arbejde videre med. Det bliver på ingen måde sådan, at jeg skal sidde i et lille kontor og komme på den ene fantastiske innovative idé efter den anden – tværtimod. Jeg kommer til at skulle fremelske de gode idéer og tanker blandt mine dygtige kollegaer samt være med til at finde ud af, hvilke af dem, der kan skabe værdi for virksomheden”, siger Sture Freudenreich.

Læs mere på www.business.dtu.dk/mmt

News and filters

Get updated on news that match your filter.
http://www.business.dtu.dk/english/news/nyhed?id=0D2162B5-E0D8-47D2-B28C-F5D98154491D
19 JULY 2018