smagpaaDTUKMD700*350

Smag på DTU - fremtidens fødevarer

Thursday 20 Apr 17

Contact

Ellen Als
Program Director
DTU Business
+45 45 25 61 37

Corporate programs

Design your own program at DTU Business. We can tailor a program that meets your specific needs. Contact us for more information.
Hvis man som virksomhed vil gøre en forskel for miljøet, for menneskers livsmuligheder og sundhed eller for den sags skyld for bundlinjen og kunderne, så er ny teknologi og ny forretning noget, der skal tænkes sammen og tænkes samtidig. Dette kom bl.a. til udtryk da KMD fik muligheden for at smage på DTU - og fremtidens bæredygtige fødevarer.

Torsdag den 6. april dannede DTU Skylab rammen om en anderledes aften hvor forskere, forretningsfolk og madentreprenører satte hinanden stævne til en omgang Smag på DTU. Anledningen var KMD Executive Development Program, der var samlet i to dage for at udforske, hvordan man kan drive endnu mere forretning ved at fokusere på Customer Value Focus. (Driving Profit through Customer Value Focus) med professor Stephan Schubert (fra Insead og Ashridge).
 
Magi fra Meyer Madhus
Om aftenen stod kokkene fra Meyers Madhus for at fremtrylle et anderledes, velsmagende og visuelt stimulerende måltid baseret på tre hovedingredienser nemlig BSG (Brewers Spent Grains), der er rest-produktet fra ølbrygningen, makro-alger, tang samt kamelmælk. BSG indeholder op til 13 % protein og kan sagtens nyttigøres til menneskemad! Vi smagte blandt andet de saftigste grill pølser, hvor 20% af kødmængden var erstattet af BSG. "Lad os få dem i detailhandlen med det samme", udtalte adskillige af deltagerne. Dertil blandt andet BSG tacos med kylling marineret i kamelmælk og til dessert lavede drengene fra DTU Science Show is på kamelmælk ved hjælp af flydende nitrogen.

Kommerciel bæredygtighed
Det er således en forretningsmæssig, teknologisk og gastronomisk udfordring at skabe fremtidens marked for kød og protein med nye produkter anderledes produktionsformer, langt mindre miljøbelastning. – og med rigeligt protein til alle. Og den udfordring passer perfekt til DTU Business, som under sloganet Business Inside Technology integrerer DTU’s nyeste tekniske forskning og dybe forståelse af elementer som bæredygtighed, industriteknologiske processer og Big Data i deres executive business programs på højeste niveau
Direktør for DTU Business, Jakob Holst, forklarer det på denne her måde: 

Hvis man som virksomhed vil gøre en forskel for miljøet, for menneskers livsmuligheder og sundhed eller for den sags skyld for bundlinjen, så er ny teknologi og ny forretning noget, der skal tænkes sammen og tænkes samtidig. Det er afgørende for virksomheders fortsatte succes, at de ikke ser de to elementer hver for sig, men forstår at det er én og samme ting. Derfor inspirer vi ledere med den nyeste tekniske forskning og teknikere med nye ledelsesværkstøjer

Programming for Life 
Inden måltidet fik deltagerne et glimt af fremtiden da Professor Jan Madsen (DTU Compute) afholdte et blændende foredrag om ”programming for life” og blandt andet kom ind på den rivende teknologiske udvikling indenfor healthcare og Tricorder-enheden DxtER, der netop har vundet X-Price konkurrencen.

News and filters

Get updated on news that match your filter.
http://www.business.dtu.dk/english/news/nyhed?id=41516C88-642B-4463-9D21-34205AFB14A7
22 MAY 2018