CEL™ Wall of Fame

Corporate Business Innovation for store virksomheder

Friday 10 Mar 17

Contact

Jakob Holst
Executive Director
DTU Business
+45 45 25 61 19
DTU Business uddelte i denne uge Best Business Milestone Plan Award 2017 og Most Progress Award 2017 til Tetra Pak og Mærsk Drilling. Flere og flere store danske virksomheder sender teams afsted på DTU's Corporate Business Innovation program - også kendt som CEL™ programmet.

Corporate Business Innovation – CELebration!

Endnu engang kunne DTU Business fejre årets nye ” Corporate Business Entrepreneurs” ved at tildele dem ”Certificate in Entrepreneurial Leadership”, CEL™ program, 2017. Siden 2009 har DTU Business samarbejdet med en stribe af de største virksomheder i dansk erhvervsliv som deltager i innovationsprogrammet.

I det 7 måneder lange program er fokus på Corporate Business Innovation og new business creation. Teams på 2-3 medarbejdere fra hver virksomhed deltager i programmet med et nøje udvalgt innovationsprojekt. Programmet er bygget op omkring Discovery, Incubation og Acceleration. Undervejs bliver deltagerne undervist og vejledt af de bedste eksperter inden for området. De 7 hæsblæsende måneder afsluttes med en Business Milestone Plan præsentation foran topledelsen, teamets sponsorer og relevante interessenter. 

I år var det Tetra Pak der løb afsted med Best Business Milestone Plan Award 2017. Maersk Drilling vandt denne pris sidste år, men kan i år kalde sig vindere af Most Progress Award 2017. Begge vil få en ærefuld plads på The Wall of Fame, hvor mange danske store virksomheder dekorerer væggen allerede – nu i selskab med en stor svensk virksomhed. 

I følge DTU Business direktør og programchef, Jakob Holst, er der nogle klare erfaringer at drage, når man kigger på, hvorfor CEL™ programmet er så populært:

”CEL ™ programmet har aldrig været mere relevant. Dette kan bl.a. skyldes det enorme pres store danske virksomheder oplever på deres kerneforretning. Det handler om at skabe morgendagens forretning og uddanne corporate entrepreneurs, som kan gøre det igen og igen. Det er imponerende at se den udvikling der sker med forretningsidéerne og deltagerne gennem forløbet”. Vi har fulgt en række af projekterne og deltagerne over tid og kan se, at der er et markant og vedvarende kompetenceløft for deltagerene, og at de fortsætter med forretningsudvikling i virksomhederne"

Tidshorisonten for skabelse af synlige økonomiske resultater er længere end virksomhedernes normale tålmodighed. Der kræves minimum 3-5 år. Derfor er der stort behov for uddannelse og mere viden når virksomheder skal tænke innovativt og satse på nye forretninger. Det er måske dét, der i sidste ende gør, at virksomheden stadig er sund om 10 år.
Erhvervsstyrelsen peger på, at der ikke er skabt en virksomhed med mere end 1000 ansatte i Danmark i de seneste 20 år. Iværksættere og tekniske universiteter beretter om nye forretningsmodeller og avancerede teknologier, der har potentiale til at erstatte mange job og vende op og ned på eksisterende brancher. Boston Consulting Group forudser, at danske virksomheder bliver løbet fuldstændigt over ende af hurtigt voksende giganter fra Kina og Indien. Derfor hungrer de store etablerede virksomheder efter nye forretningsmodeller og nye kompetencer hos medarbejderne. 

CEL™ programmet starter igen til august, hvor man er klar til at køre det for 13. gang. 

Læs mere om CEL™ programmet her


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fakta:
På DTU Business bliver ledelser og medarbejdere gjort skarpe på Corporate Entrepreneurship:

CEL™ - Corporate Entrepreneurial Leadership: Internationalt accelerationsforløb for projektteams i større virksomheder der arbejder med at skabe markant ny forretning. 68 virksomheds teams har gennemført CEL™ og skabt en række markante forretningsområder.

Corporate Business Innovation - Certificate in Entrepreneurial Leadership, CEL™ program

Certificate in Entrepreneurial Leadership™

Be succesful in business innovation and product development and prepare your company for the future. CEL™ is a proven 7-month executive program where managers learn how to turn opportunities into profitable businesses. Kontakt os for at høre nærmere om CEL™ programmet.

News and filters

Get updated on news that match your filter.
http://www.business.dtu.dk/english/news/nyhed?id=fc828df3-c4be-415a-8caa-7f5f435959d9&utm_device=web&utm_source=RelatedNews&utm_campaign=PHD-Claus-Refeld
19 JULY 2018